כמובן שאנחנו כל הזמן חוזרים ואומרים שמאוד חשוב לבחור חברת אחסון אתר מתאימה בעלת יציבות, זמינות ואבטחה גבוהה. אך תמיד ניתן לשפר את אחסון אתר האינטרנט שלנו, חשוב להבין כי עלייה מהירה של דפי אתר האינטרנט שלנו מביא לגולשים שלנו חווית גלישה מהנה וזורמת יותר, דבר שיביא להשארות רבה יותר של הגולש באתר שלנו. מעבר לכך, ברגע שאנחנו מנסים לשפר את עליית האתר שלנו אנחנו מביאים לחיסכון בעלויות משום שאנחנו חוסכים במשאבי רשת. ובכלל, כל נושא שיפור עליית האתר יכול להביא לקידום מהיר יותר של האתר במנועי החיפוש השונים.
מדריך לשיפור עליית האתר
1. הפחתת קבצים מכבידים- ישנם קבצים שונים הכוללים תמונות, פלאש, קבצי CSS, JC, PNG, GIF, JPG שיכולים מאוד להכביד על עליית האתר שלנו ואף להביא להאטת קצב העלייה של העמודים. על כן, מומלץ להפחית במספר הקבצים הללו על ידי איחוד כל הקבצים לקובץ אחד ו/או לצמצם אותם. ניתנת האפשרות גם כן להגדיר בשרת את תוסף Keep Alive כך שכל הבקשות ישלחו דרך אותו ערוץ התקשורת ולא יצטרך להפתח ערוץ תקשורת חדש עבור כל אובייקט.
2. מיקומי קבצים- מומלץ למקם את קבצי css בראש הדף. משום שקבצים אלו כבדים יותר וקבצים עולים עם סדר הופעתם מומלץ שהם יתחילו להטען ראשונים על מנת שלא יעצור את הטעינה של כל הדף.
3. רשת CDN- רשת מסוג זה הינה כזו המאפשרת לתת שירות משרתים הקרובים גיאוגרפית אל הגולש. לרשת זו ישנה שרתים הפרוסים ברחבי כל העולם ולרוב לקוחות גדולים בעלי גולשים רבים עושים בה שימוש. אין רשת זו מתאימה כלכלית ללקוחות קטנים, ובבחינת הנושא נמצא כי לאתרים קטנים לא ניכר שיפור של ממש.
4. זכרון מטמון- משום שאין אנו מעוניינים להפחית ולהסיר את כל הקבצים, התוספות והסקריפטים שבאתר שלנו, משום שגם חווית הגולש חשובה לנו. אנחנו יכולים לאפשר לדפדפן לשמור קבצים ב"זכרון מטמון" לאחר שעלו כבר פעם אחת. בפעמים הבאות שגולש יבקר באתר, הדפדפן יציג את הקבצים הללו עבורו ואין הוא יצטרך לבקש זאת מהשרת.
5. דחיסה של קבצים- כיווץ של קבצים יכולה להביא לשיפור של זמן טעינת הדף. על כן, ניתן לקבץ את הקבצים ולהביא לטעינת דף מהירה יותר. כיום ניתן לכווץ קבצים באמצעות GZIP שיכול להביא להקטנה של 70%.