אתרים דינאמיים הם קלים יותר לניהול, ולעתים קרובות מבוססי תוכן לעומת אתרים סטטיים, אשר נחשבים למיושנים יותר. יחד עם זאת, עם האופי הדינמי מגיע גם סיכון בטחוני ברמה גבוהה יותר וצורך גדול יותר של שליטה בניהול גם מעבר לפיתוח הראשוני. הדבר רלוונטי במיוחד באתרים מבוססי תוכן, בלוגים למשל. במקרה כזה, הגורם המרכזי כאן הוא המהירות. השרת חייב לטעון את הנתונים ולשלוף את המידע מהמסד נתונים מבעוד מועד.
אם גם אתם מנהלים אתר דינאמי, הנה 2 טיפים שיעזרו לכם להאיץ את האתר:
1. אחסון במטמון (Caching)
הרעיון של המטמון הוא פשוט, אבל יכולה להיות לו השפעה משמעותית על מהירות טעינת דף האתר. הפריטים השימושיים ביותר, בין אם אלו דפים מסוימים באתר או אימג'ים, הם מאוחסנים בזיכרון במטמון בכדי לאפשר גישה קלה ומהירה יותר. כאשר הגולש מבקש להציג דף אשר לא השתנה לאחרונה, השרת לא צריך לגשת אל מסד הנתונים, אלא באמצעות האחסון במטמון, פשוט טוענים את הדפים הללו מהמטמון. במידה ואתם מעוניינים להוסיף את האופציה הזו לאתר שלכם, ניתן למצוא את התוספת של המטמון, לעתים קרובות בחינם, במערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס, דרופל וכדומה.
2. אופטימיזציה של העיצוב
בדרך כלל עיצוב האתר אינו שייך לתחום של ניהול אירוח אתרים. אך במקרה זה, האופן בו האתר מעוצב משפיע ישירות על מהירות האתר. האתר יהיה מהיר יותר בצורה משמעותית אם דפי CSS, Javascript ופקודות-קוד הם בעלי אופטימיזציה מקסימלית.
משתמשי Wordpress יוכלו להשתמש בתוסף הבא על מנת לבצע מיטוב CSS:
http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/
משתמשי דרופל יוכלו לבצע את התהליך בקלות ללא הוספת מודול נוסף:
לסיכום, חשוב לתכנן מראש את הרכיבים והמערכות השונות שמתקינים באתר. כיוון שלכל מערכת שמתקינים עלולות להיות השלכות על המהירות והביצועים של האתר. ישנן דרכים רבות במטרה להאיץ בלוגים או אתרי אינטרנט דינמיים אחרים. שני הטיפים הללו זו התחלה מצוינת כדי להיכנס למסלול הנכון. בהצלחה.
אהבתם את הכתבה? פרגנו לנו בלייק
רוצים להישאר מעודכנים תמיד? הירשמו לניוזלטר החודשי שלנו