יותר ויותר מנהלי רשתות, תוכניתנים ומפתחים ובעלי חברות בעלות כמה אתרים, מחליפים את השרתים השיתופיים בסוג כלשהו של שרת וירטואלי שישמש עבורם למגוון שירותי אחסון, גיבוי ואבטחת מידע חשוב של החברה ולשדרוג תהליכי העבודה שלהם – בעיקר כאשר מדובר בפיתוח תוכנות ובניית אתרים. עבודה מול שרת וירטואלי באופן קבוע מצריכה הבנה בממשקי ניהול שונים שמאפשרים הנעה והפעלה של שרת וירטואלי בצורה נוחה גם מרחוק.
חברות שונות מציעות היום ממשקי ניהול נוחים ומתקדמים לעבודה מול שרת וירטואלי ולניהול מערך של אחסון אתר אינטרנט או מספר אתרים גם יחד, ניהול מידע המאוחסן על השרת, בדיקות איכות בתוכנות וממשקים שנבנים ומאוחסנים על השרת ועוד מגוון רחב של אפשרויות ניהול. כאשר אנחנו בוחרים חברה המספקת שירותי שרת וירטואלי אנחנו צריכים גם לבדוק שממשק הניהול שמוצע לנו מתאים לפונקציות הדרושות לאנשי החברה באופן ספציפי.
ממשק ניהול של שרתים וירטואליים מאפשר לנו לנהל מרחוק את החומרים שמאוחסנים על השרת ולבצע שינויים בהגדרות, פעילות שונות על השרת ועוד. ממשק הניהול של שרת וירטואלי מיועד בדרך כלל למפתחים ותוכניתנים שעובדים מול מספר אפליקציות ורוצים לבצע בדיקות כבדות על שרת וירטואלי חיצוני בעל זיכרון רב אך זקוקים לכלי יעיל לבצע את הפעולות האלו מרחוק.
בנוסף, ממשק ניהול מאפשר ניהול אתרים שמאוחסנים על שרת חיצוני וירטואלי, ביצוע גיבויים, אחסון מידע בצורה מאובטחת ועוד. היום קיימות מספר חברות שמפתחות ממשקי ניהול לשרתים וירטואליים ולרוב ממשק הניהול מוצע באופן קבוע לצד שירות של שרת וירטואלי זה או אחר. בנוסף, ישנם כלים חינמיים שונים שניתן להשתמש בהם, אך לרוב הם אינם יעילים כמו ממשק מקצועי.
ניתן באמצעות ממשק ניהול להגדיר שרת וירטואלי מסוים כמנהל, להפוך אותו לשרת של מדפסות, להתקין מאפיינים – Features ו-roles, לבצע אפיונים גרפיים ועוד מגוון רחב של פונקציות שכולן מתבצעות ומונחות מרחוק על ידי ממשק הניהול.
כאשר אנחנו מבררים לגבי בחירת שרת וירטואלי לצורך אחסון אתר אינטרנט, בדיקות של אפליקציות, אחסון מידע או כל דבר אחר, חשוב לבדוק מהו ממשק הניהול הטוב ביותר להתחברות לשרת מרחוק. היום מציעה גם חברת מייקרוסופט אפשרויות התחברות למספר שרתים וירטואליים באופן גורף, אבל לצדה קיימות עוד אינספור חברות פיתוח שמציעות ממשקי ניהול מתקדמים.
החוק החשוב ביותר הוא לבחור ממשק ניהול שמתחבר לפונקציות הרלוונטיות לנו. כלומר – במידה ומדובר בשרת וירטואלי לצורך אחסון אתר אחד או מספר אתרים, כדאי לבדוק שממשק הניהול שאנחנו עומדים לעבוד איתו באופן קבוע נוח להפעלה ולהתחברות לשרת לצורך פעולות בתוך האתרים, שינוי הגדרות וכדומה. אם מדובר בשרת שמשמש לעבודה מול אפליקציות בפיתוח, אנחנו חייבים לוודא שממשק הניהול מאפשר ביצוע תהליכים במהירות וביעילות, כדי שלא ניצור עיכוב בעבודה.
בנוסף, מומלץ לבדוק לגבי אפשרויות ניהול מתקדמות שמאפשרות לנו לבצע מספר פעולות בתוך השרת במקביל, לעבוד מול מספר שרתים מתוך מערכת ניהול אחת או לבצע מספר תהליכי אפיון ובדיקת אפליקציות על כמה שרתים תוך שליטה בכולם או בקרה על כולם במקביל – כלי חשוב עבור מפתחי אפליקציות בחברות שונות.
לסיכום, בחירת ממשק ניהול לצד שרת וירטואלי אמין, חזק ויציב, היא תנאי חשוב לעבודה סדירה ונקייה של מגוון רחב של בעלי תפקידים בתוך החברה. ממפתחים ותוכניתנים ועד מנהלי רשת, תומך טכני, מנהל אבטחת מידע ועוד. השימוש הרחב בממשקי הניהול מחייב בחירה נכונה שמתאימה קודם כל לשימושים הספציפיים השונים שמייחדים את מקום העבודה.