אם פעם היה צריך לחכות שעות ארוכות על מנת להוריד קובץ גדול, היום העניין מתבצע תוך כמה שניות. דברים שנראו פעם כרחוקים, נמצאים היום בהישג יד. גם בתחום כתובות הדומיין, חלה התקדמות גדולה בשנים האחרונות. אחת הבעיות הרלוונטיות לקהל הישראלי מבחינת הקלדת כתובות האינטרנט, טמונה בכך שהן מופיעות באנגלית. היום כבר ניתן לרכוש דומים בשפות שונות ולא רק באנגלית כפי שהיה נהוג פעם. אז אם אתם עומדים לעלות אתר חדש לאוויר, כדאי לשקול לרכוש דומיין בעברית. אבל, כמו בכל תחום בחיים, יש לכך גם יתרונות וגם חסרונות. לכן יש לחשוב טוב על הנושא לפני שמחליטים לקנות כתובת דומיין בעברית.
הקלה על הגולש
יש משהו מאוד לא נוח בהקלדת כתובות באנגלית ובמיוחד כתובות של אתרים לא מוכרים, כתובות עם מילים מסורבלות או כתובות ארוכות מידי. זה מבזבז זמן יקר ומאוד לא יעיל לאנשים שלא ממש בקיאים בשפה האנגלית. רשת האינטרנט אמורה להיות זירה נגישה לכולם, לפחות זירה נגישה לאתרים הישראלים ולא נחלתם של יודעי האנגלית בלבד. למשל כיום כל ילד גולש באינטרנט, אבל הוא עלול להיתקל בקשיים במקרה והוא מחפש אתר חדש. נכון, אפשר להכניס את כתובות האתרים לדפים המועדפים, אולם הבעיה עדיין תהיה קיימת עם האתרים החדשים.
רלוונטיות לגולשים הישראלים
יש האומרים שאין דבר כזה תנועה מיותרת לאתר ויש אומרים שעדיף כמה שיותר תנועה מלקוחות פוטנציאלים מאשר תנועה מאנשים שיכנסו לאתר ויגדילו את אחוז הנטישה בו. אם יש לכם דומיין בעברית, הסיכויים שמישהו שאינו מבין את השפה העברית יגיע לאתר שלכם הוא נמוך מאוד. דומיין בעברית חיוני למי שרוצה אך ורק תנועה מקהל דובר עברית. מצד שני, למי שיש בבעלותו אתר בינלאומי ממש לא כדאי לרכוש דומיין בעברית.
טוב לקידום האתר
לאחר בניית האתר ורכישת דומיין בעברית, מקבלים יתרון על המתחרים בכל אשר נוגע לקידום האתר. דומיין בעברית מגביר את סיכויי האתר לנראות טובה יותר במנועי החיפוש במידה וכתובת האתר תכיל את מילות המפתח המרכזיות של העסק. בנוסף חשוב לדאוג לכך שכל כתובות ה URL באתר מופיעות בעברית ומכילות את מילות המפתח.