כיצד לאתר חברת אחסון אתרים טובה?
אחסון אתרים הוא תחום מתפתח ורחב וניתן למצוא בו אתרים רבים שמציעים שירות דומה.
מכיוון שכל אתר ברחבי האינטרנט זקוק לאחסון האתר – היכן שהוא, והביקוש תמיד בנמצא קמים עסקים רבים המציעים שירותי אחסון ובמחירים שונים. כיצד תדעו באיזה אתר לבחור והיכן לאחסן את האתר שלכם? המגוון עצום וקל להתבלבל אך חשוב לוודא שאתם בוחרים בחברה טובה שתספק לכם שירות איכותי. את השוואת המחירים ניתן לערוך רק כאשר אתם יודעים מה הדרישות לאחסון אתרכם ומשווים בין חבילות דומות בחברות שונות, אחרת קל להתבלבל.
ישנם כמה פרמטרים שיכולים לעזור לכם בבחירת חברת אחסון האתרים שתאחסן את האתר שלכם: היכן הגולשים המיועדים שלכם נמצאים? אם מדובר באתר בעברית שפונה לשוק ישראלי, מומלץ לבחור בחברה הפועלת בישראל ומאחסנת על שרתים בישראל. גם במידה ואינכם מרשים לעצמכם את הסכום המינימאלי של אחסון בארץ עדיין עדיף אולי לאחסן על שרתים הנמצאים בארצות אירופאיות, ובחברות מומלצות בלבד על מנת שמהירות הגלישה לא תיפגע באופן ניכר. במידה והגולשים המיועדים נמצאים בחו"ל, בחרו חברת אחסון אתרים ששרתיה נמצאים גם כן באותה המדינה.
בדקו מהו נפח האחסון המוצע בחבילה. אם יש לכם צורך בנפח אחסון גדול כיוון שאתם הולכים להעלות לרשת סרטונים או קבצים כבדים אחרים, כדאי להיערך לנפח אחסון גדול, כמו כן מומלץ לברר מראש את עלות השדרוג בעבור נפח אחסון נוסף למקרה שתרצו להוסיף נפח אחסון לזה אותו רכשתם מלכתחילה. מלבד נפח האחסון הנתון המשפיע בעיקר על עלות החבילה הוא רוחב הפס וכמות התעבורה המותרת – כאשר גם הם גדלים ככל שהאתר מציע מדיה עשירה ו"כבדה" יותר.
נקודה נוספת ומעניינת היא תיבות הדואר שניתן לפתוח במסגרת האחסון לדומיין ובעיקר אבטחת אלו. חושב לבחון שקיים שירות החוסם דואר ספאם מלהגיע לתיבות שאחרת הדבר עלול להיות מעיק למדי.
בדקו שהאחסון מתאים לשפת התכנות בה בנוי האתר, לגרסת בסיסי הנתונים איתם פועל האתר וכי המערכת האחורית לניהול אחסון האתר היא מערכת נוחה ויעילה – המערכות המוכרות והנוחות ביותר לעבודה לדעת משתמשים, בהקשר זה, הן Plesk ו-Cpanel.
בדקו האם ישנה הגבלה על כמות מסדי הנתונים שביכולתכם לפתוח והאם הגבלה זו , במידה וישנה, מתאימה לאלטרנטיבות שברשותכם. בדקו גם אם תוכלו לאחסן דומיינים שונים, כמה תת דומיינים והאם מערכת ההפניות בין אלו פשוטה.
נוסף על אלו, מומלץ כמובן לבצע סקר מחירים לבדוק מהם המחירים הממוצעים ולחשוב כמה אתם יכולים להוציא מבלי שהסכום יהווה נטל משמעותי.
במידה ואתם פונים לאחסון אתרים בחול ישנן חברות רבות המציעות שירות של אחסון אתרים לחודש ניסיון בחינם. בחודש זה תוכלו לראות כיצד אתם מסתדרים עם מערכת הניהול האחורי וההגדרות, האם האתר עובד ללא דופי ולבחון קריטריונים נוספים שיעזרו לכם להגיע להחלטה סופית אם החברה המוצעת היא החברה אשר תספק לכם שירותי אחסון אתרים לטווח זמן ארוך.
אל תתפשרו על איכות התמיכה הטכנית. בדקו כי זו זמינה לשירותכם וכי השירות הניתן אינו שירות outsourcing אלה שירות של עובדי החברה עצמם. חברות רבות בחו"ל רוכשות חבילות תמיכה משירותי תמיכה זולים במדינות מזרח אירופה או המזרח הרחוק והתמורה בהתאם.
בדקו כי החברה היא חברה מוכרת, בדקו חוות דעת באינטרנט ואף בקרב לקוחות קיימים במידה והדבר אפשרי.
בהצלחה!